Ingredienser
Portioner: 4
5 potatisar
1 röd paprika
1 gul lök
2 msk olja
600 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk kummin 3 msk kalvfond 2 pressade vitlöksklyftor salt & vitpeppar efter smak
Så här gör du:
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Skala lök och potatis. Dela och kärna ur paprikan. Skär grönsakerna i tärningar.
Fräs grönsaker och köttfärs i oljan i en gryta eller kastrull.
Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater och kummin. Koka sakta ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Till servering: Servera soppan med gräddfil (och gärna varmt vitlöksbröd).
För alla
Läs noga innehållsdeklarationen på köttbuljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.
Hoppas det ska smaka :)

Kommentera