Ingredienser
1 l färska höstkantareller (eller en näve torkade)Smör/margarin
mjöl till redning
o,5 dl vitt vin
o,5 dl vitt vin
1,5 dl vatten
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
Smaksätt med soja, salt & peppar
1 grönsaksbuljongtärning
Smaksätt med soja, salt & peppar
Gör så här
När vätskan är borta, lägg på smör och låt steka/bryn dem i några minuter.
Häll sedan i 1,5 dl vatten + 3dl grädde + 1 grönsaksbuljongtärning.
Strö över mjölet (lite i taget) och rör sedan om tills det blir sås.
Smaksätt med soja, salt & peppar
Sänk temperaturen och låt puttra några minuter. Späd med mjölk eller vatten ifall du tycker såsen är för tjock.
Sänk temperaturen och låt puttra några minuter. Späd med mjölk eller vatten ifall du tycker såsen är för tjock.
Kommentera