Ingredienser

1 l färska höstkantareller (eller en näve torkade)
Smör/margarin
mjöl till redning 
o,5 dl vitt vin
1,5 dl vatten
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning

Smaksätt med soja, salt & peppar
 

Gör så här

 
Lägg kantarellerna i en kastrull. Sätt på plattan på svag värme. Efter en stund börjar det fräsa, det är vattnet i kantarellerna som börjar sippra ut. Låt det fräsa vidare och rör om lite då och då. När det fräst ett tag märker man att svamparnas volym blivit mycket mindre. Det beror på att vattnet sipprat ut. 

När vätskan är borta, lägg på smör och låt steka/bryn dem i några minuter.
Häll sedan i 1,5 dl vatten + 3dl grädde + 1 grönsaksbuljongtärning.
Strö över mjölet (lite i taget) och rör sedan om tills det blir sås.
Smaksätt med soja, salt & peppar

Sänk temperaturen och låt puttra några minuter. Späd med mjölk eller vatten ifall du tycker såsen är för tjock.

Kommentera

Publiceras ej