Ca 30 st
Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Deg
2 paket saffran
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl
Dekorering
1 ägg
Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål.
Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord dela den på 2. Kavla ut degen ca. 20x50 ta hälften av smörkrämen och bred på rulla sedan ihop den och skär ca. 2cm tjocka bitar lägg på bakplåtspapper låt jäsa en stund innan du penslar dom stö över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min i 200 grader.

Kommentera