8-10 st
Deg
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt 
6 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke, värm vattnet till 37grader,häll vattnet över jästen rör om tills jästen löst sej,
tillsätt olja salt samt det mesta av mjölet, arbeta samman degen väl. Låt jäsa övertäckt ca. 45 min
 
Fyllning;
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300-400 g köttfärs
2 msk smör 
1 dl vatten 
3 msk tomatpure
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk chilipulver
1 pkt bacon klipps i små bitar
 
pensling
1 ägg
paprikapulver

Fräs den finhackade löken, vitlök och baconet, lägg i köttfärsen och fräs även det.  
När färsen fått fin färg häll på  tomatpuren, chilipulver salt och peppar låt koka samman ca 5 min.
dela degen i 8-10 bitar kavla ut varje bit fördela fyllningen på ena halvan vik över den andra halvan tryck till kanternna med en gaffel.
Pensla med ägg och strö över paprikapulver, gräddas 1 200 grader ca 15 min eller dom fått fin färg.
Serveras med en grönsallad och vitlöksdressing. Hoppas det ska smaka
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej