Passa på att baka banankaka, "banana bread", när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Banankakan blir saftig och får god smak av kanel.
Ingredienser
- 75 g Smör
- 1⁄2 dl mjölk
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 st mogna bananer
- 1 tsk kanel
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1⁄2 tsk bikarbonat
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter.
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Rör snabbt ner mjölkblandningen. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.

Kommentera