Passa på att baka banankaka, "banana bread", när du har bananer hemma som börjar bli väl mogna. Banankakan blir saftig och får god smak av kanel.
 

Ingredienser

  • 75 g Smör
  • 12 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 st mogna bananer
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 12 tsk bikarbonat

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form, ca 1 1/2 liter.

Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Rör snabbt ner mjölkblandningen. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.

 

Kommentera

Publiceras ej