6 hamurgare med 6 bröd
 
1 kg Köttfärs av nötfärs rulla ihop det till en tjock korv platta till ändarna lägg i plastfolie i kylen ett par timmar före steknikning under tiden bakar du brödet och gör dressingen som består av.
 
6 st Hamurgrbröd
 
5,5 dl vetemjöl
25 g. jäst
2,5 dl mjölk 
0.5 tsk salt
1 ägg

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader.
  2. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
  3. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
  4. Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, en per bröd.
  5. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader och pensla bröden med uppvispat ägg.
  7. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.
Hamurgedressing 

Ingredienser

1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1/2 dl bostongurka
msk chilisås
Flingsalt och svartpeppar efter smak
 

Så här gör du

Close

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda crème fraiche, majonnäs, bostongurka och chilisås. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Till servering: Servera med grillade hamburgare, hamburgerbröd, grillat bacon, cheddarost, skivad tomat, skivad rödlök, sallad och saltgurka.
När det är dax att steka skär du upp 6 st. Hamurgare och kryddar under steckning med det du gillar bäst.
 
 
Hoppas detta ska smaka :)

Kommentera

Publiceras ej