6 hamurgare med 6 bröd
1 kg Köttfärs av nötfärs rulla ihop det till en tjock korv platta till ändarna lägg i plastfolie i kylen ett par timmar före steknikning under tiden bakar du brödet och gör dressingen som består av.
6 st Hamurgrbröd
5,5 dl vetemjöl
25 g. jäst
2,5 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 ägg
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader.
- Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
- Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
- Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, en per bröd.
- Lägg på en bakpappersklädd plåt. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader och pensla bröden med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.
Hamurgedressing
Ingredienser
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1/2 dl bostongurka
3 msk chilisås
Flingsalt och svartpeppar efter smak
Så här gör du
CloseBra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Blanda crème fraiche, majonnäs, bostongurka och chilisås. Smaksätt med salt och peppar.
- Till servering: Servera med grillade hamburgare, hamburgerbröd, grillat bacon, cheddarost, skivad tomat, skivad rödlök, sallad och saltgurka.
När det är dax att steka skär du upp 6 st. Hamurgare och kryddar under steckning med det du gillar bäst.

Hoppas detta ska smaka :)
Kommentera