INGREDIENSER
- 140 g bacon
- 600 g falukorv
- 1 st lök, gul stor hackad
- 1 st paprika, gul strimlad
- 1 msk tomatpuré
- 400 g tomater, krossade på burk
- 2 dl grädde, 40%
- 0.5 dl vatten
- 1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
- 1 tsk paprikapulver
- salt och svartpeppar
- smör att steka i
Gör så här.
- Smält smör i en stekpanna och knaperstek bacon. Lägg åt sidan för att svalna.
- Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök. Lägg i paprikan mot slutet och stek på lite snabbt.
- Tillsätt tomatpuré och rosta den snabbt. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, fond och paprikapulver och låt det koka sakta i minst 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och ev. mer fond.
- Toppa med hackad/smulad bacon innan servering.
Servera tillsammans med ris och grönt.

Kommentera