35 MIN 
Antal portioner: 4

INGREDIENSER

  • 140 g bacon
  • 600 g falukorv
  • st lök, gul stor hackad
  • st paprika, gul strimlad
  • msk tomatpuré
  • 400 g tomater, krossade på burk
  • dl grädde, 40%
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • tsk paprikapulver
  • salt och svartpeppar
  • smör att steka i
Gör så här.
  1. Smält smör i en stekpanna och knaperstek bacon. Lägg åt sidan för att svalna.
  2. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök. Lägg i paprikan mot slutet och stek på lite snabbt.
  3. Tillsätt tomatpuré och rosta den snabbt. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, fond och paprikapulver och låt det koka sakta i minst 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och ev. mer fond.
  5. Toppa med hackad/smulad bacon innan servering.

Servera tillsammans med ris och grönt.

 

Kommentera

Publiceras ej