Du behöver

 

  • 4 skivor lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck
  • 8 skivor stark ost
  • 4 skivor rökt skinka
  • dijonsenap, ca 1 tsk per biff
  • flingsalt, 1 krm per biff
  • 3 msk neutral olja till stekning

Dubbelpanering

  • 3 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 4 dl ströbröd

Gör så här

  1. Tinas Cordon Bleu på lövbiff
    Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senap, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop.
  2. Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.
  3. Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.
 

Kommentera

Publiceras ej