4 port.
Biffar:
600 g köttfärs
2 rivna schalotenlökar
1 äggula
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Svampsås:
300 g champinjoner
1 scharlotenlök
3 tsk dionsenap
4 dl vispgrädde
2 tsk kinesik soya
Salt & peppar efter smak
Gratinering:
2 mellanstora tomater
2 dl riven lagrad ost
Gör så här: Blanda färsen med äggulan, krydorna & löken. Forma 8 biffar & stek dom i smör 3-4 min. på varje sida.
Lägg biffarna åt sidan när dom är klara.
Svampsås: Ansa svampen finhacka den & löken, stek i smöret efter biffarna tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde, senap, soya & krydorna låt puttra ihop. Häll såsen i en ungsfast form lägg biffarna i såsen, skär tunna skivor av tomaterna toppa varje biff med en tomatskiva strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca. 15 min i 200 grader. Serveras med fördel en rotfruktsgratäng till det & en krispig sallad
Smaklig måltid :)
