
- 1 st
tårtbotten 3 delad
- 4 dl
grädde
-
Marsankräm
- 3.5 msk
marsanpulver för kokning
- 3.5 dl
mjölk
- 3 msk
socker
-
Fyllning 1
- 2 dl
hallonsylt
-
Fyllning 2
- 2 st
bananer stora
- 0.5 msk
socker
- 0.5 tsk
limesaft
-
Garnering
- 1 st
marsipanlock
- 1 msk
florsocker att pudra över
-
Evetuell dekorering
-
marsipanrosor
Gör så här:
- 1. Börja med att koka marsankräm och låt den kallna.
- 2. Använd färdigköpt tårtbotten eller baka själv.
- 3. Vispa grädden hårt och blanda i den kalla marsankrämen.
- 4. Bred på hallonsylt på första lagret och lägg ett tårtbottenlock på.
- 5. Mosa 2 stora eller 3 små bananer, tillsätt socker och limesaft, rör om och bred ut på lager 2. Lägg ett tårtbottenlock på.
- 6. Bred ut gräddmarsankrämen på tårtan och runt kanterna, försök att kupa lite så att den blit högst på mitten och svagt rundad.
- 7. Lägg försiktigt på marsipanlocket och forma till den lite runt kanten. Dofta florsocker genom en sil över hela tårtan.
- 8. Gör även eventuellt marsipanrosor och blad att dekorera. Hur man gör enkla rosor hittar du i min receptsamling.
- 9. TIPS! En marsipantårta får aldrig täckas över helt tättslutande, för då kan marsipanen blötas upp. Förvara den svalt helt öppet eller locket på glänt.
Kommentera