Ingredienser

Till servering

  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
  • färsk persilja, hackad
  • Tillagning

    • 1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    • 2. Fräs lök, vitlök och paprika i rikligt med olivolja utan att det tar färg.
    • 3. Fräs med salamin efter en stund.
    • 4. Tillsätt tomater, oregano, lagerblad, vatten och buljongtärning.
    • 5. Låt småkoka i 10 minuter, lägg i oliverna och småkoka ytterligare 5–6 minuter.
    • 6. Smaka av med salt och peppar.
    • 7. Låt pastan rinna av genom ett durkslag, glöm inte att spara lite pastavatten.
    • 8. Häll ner pastan i såsen och blanda ordentligt, späd med lite pastavatten, ringla över lite extra olivolja, strö över persilja.
    • 9. Servera med nyriven parmesan.
       

Kommentera

Publiceras ej