Ingredienser
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 st ägg
- 2 st äggula(or)
- 1 dl ströbröd
- 800 gram nötfärs
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 st gul lök(ar)
- 100 gram oliver, svarta, urkärnade
- 0,5 dl vichyvatten
- 2 tsk basilika
- 2 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 2 msk sweet chilisås
- 40 gram parmesanost
Till servering
- 600 gram potatismos
-
Tillagning
- 1. Blanda grädde, mjölk, ägg och ströbröd i en skål. Låt svälla ca 10 minuter.
- 2. Finhacka löken, vitlöken och oliverna. Riv parmesanost. Tillsätt samtliga ingredienser i smeten och blanda sedan varsamt men ordentligt.
- 3. Forma 8-10 biffar. Stek dem i smör ca 5 minuter på varje sida i medelvarm panna. Goda att servera med potatismos.
-
Västerbottensås:
-
2 1/2 dl grädde
-
1/2 dl vatten
-
1 msk köttfond (alt. 1/2-1 buljongtärning)
1-2 tsk kinesisk soja
75 g riven Västerbottenost
Peppar - Lyft upp biffarna ur stekpannan och slå i grädde, vatten, fond och soja till såsen. Låt koka ihop någon minut. Ta av från värmen och blanda i osten under omrörning. Smaka av med peppar.
-
Kommentera