Ingredienser

Till servering

  • 600 gram potatismos
  • Tillagning

    • 1. Blanda grädde, mjölk, ägg och ströbröd i en skål. Låt svälla ca 10 minuter.
    • 2. Finhacka löken, vitlöken och oliverna. Riv parmesanost. Tillsätt samtliga ingredienser i smeten och blanda sedan varsamt men ordentligt.
    • 3. Forma 8-10 biffar. Stek dem i smör ca 5 minuter på varje sida i medelvarm panna. Goda att servera med potatismos.
    • Västerbottensås:

    • 2 1/2 dl grädde

    • 1/2 dl vatten

    • 1 msk köttfond (alt. 1/2-1 buljongtärning)
      1-2 tsk kinesisk soja
      75 g riven Västerbottenost
      Peppar

    • Lyft upp biffarna ur stekpannan och slå i grädde, vatten, fond och soja till såsen. Låt koka ihop någon minut. Ta av från värmen och blanda i osten under omrörning. Smaka av med peppar.
    •  

Kommentera

Publiceras ej