Det här behövs för 10-12 bitar:
12 skivor vitt landgångsbröd
Fyllning 1:
1 burk tonfisk
1 1/2 dl majonnäs
4 msk rökt kaviar, typ Kalles kaviar
1 msk pressad citronsaft
lite svartpeppar & 1/2 tsk Italiensk salladskrydda
Fyllning 2:
3 hårdkokta ägg
500 g räkor med skal
3/4 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
3 msk hackad gräslök
1/2 tsk citronpeppar
Garnering:
ca 1 dl lätt majonnäs
dillkvistar och hackad dill
1 citron
1 bit gurka
4-5 hårdkokta ägg
svart kaviar & röd kaviar rom
200 g rökt laxfilé
600 g räkor med skal
Gör så här
Börja med att lägga ut tre brödskivor som botten. Lägg resten av skivorna ovanpå och skär ut en rund tårta.
Låt tonfisken till fyllning 1 rinna av.
Mosa den och rör sedan samman den med majonnäs, kaviar och citronsaft, smaka av med lite svartpeppar.
Skala äggen till fyllning 2 och hacka dem. Skala räkorna och dela dem i mindre bitar. Rör samman crème fraiche med majonnäs. Tillsätt ägg, räkor och gräslök & salladskrydda.
Lägg samman tre skivor till botten. Bred över hälften av fyllning 1. Täck med tre nya brödskivor på andra leden.
Bred fyllning 2 över brödskivorna och täck med tre nya skivor på samma håll som den första bottnen.
Bred över resterande fyllning 1 och täck med de sista brödskivorna.
Bred majonnäs över och runt om hela smörgåstårtan. Garnera kanten med hackad dill och sedan citron och gurkskivor. Skiva äggen och lägg dem som en krans runtom. Strö över lite svart kaviar. Gör små rosor av laxen och sätt dem i äggkransen lägg en tunn tomatklyfta mellan varje ros.
Skala räkorna och lägg dem i mitten. Garnera med dillkvistar.
Smaklig måltid
