2 st Flätade bröd.
50 g. Jäst
1 dl Matolja
7 dl fingervarmt vatten
1 Ägg
2 tsk Brödkryddor ( kan uteslutas )
4 tsk Salt
8 tsk Socker
Rör i hop detta så allt löser sig.
Tillsätt ca. 2,4 L vetemjöl
Knådas ordentligt låt jäsa till dubbel storlek, knåda degen en gång till,
dela i sex lika stora delar rulla längder som du flätar ihop.
Lägg på bakplåtspapper nagga brödet låt jäsa ca, 20 min pensla med vatten & strö över vallmofrön.
Gräddas i 200 grader ca, 20 min
Hoppas det smakar bra :)
50 g. Jäst
1 dl Matolja
7 dl fingervarmt vatten
1 Ägg
2 tsk Brödkryddor ( kan uteslutas )
4 tsk Salt
8 tsk Socker
Rör i hop detta så allt löser sig.
Tillsätt ca. 2,4 L vetemjöl
Knådas ordentligt låt jäsa till dubbel storlek, knåda degen en gång till,
dela i sex lika stora delar rulla längder som du flätar ihop.
Lägg på bakplåtspapper nagga brödet låt jäsa ca, 20 min pensla med vatten & strö över vallmofrön.
Gräddas i 200 grader ca, 20 min
Hoppas det smakar bra :)
