Antal portioner: 10
Ingredienser

Maräng

3 st äggvitor 
150 g strösocker 
150 g sötmandel 


Glassfyllning

3 st äggulor 
0.5 dl strösocker 
3 dl vispgrädde 
100 g daim 
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Finmal mandeln i matberedare, vispa äggvitorna hårt. 

3. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa.

4. Vänd ner mandeln med slickepott. Häll ner smeten i en form med löstagbar kant. 

5. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter. Låt botten kallna. 

6. Kör daimen i matberedaren. Vispa äggulorna och socker luftigt. 

7. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten tillsammans med daim och vaniljsocker. 

8. Häll smeten på den svalna botten och ställ i frysen minst 4 timmar. Pudra glassen med kakao och servera.

 

 

Kommentera

Publiceras ej