Antal portioner: 10
Ingredienser
Maräng
3 st äggvitor
150 g strösocker
150 g sötmandel
Glassfyllning
3 st äggulor
0.5 dl strösocker
3 dl vispgrädde
100 g daim
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Finmal mandeln i matberedare, vispa äggvitorna hårt.
3. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa.
4. Vänd ner mandeln med slickepott. Häll ner smeten i en form med löstagbar kant.
5. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter. Låt botten kallna.
6. Kör daimen i matberedaren. Vispa äggulorna och socker luftigt.
7. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten tillsammans med daim och vaniljsocker.
8. Häll smeten på den svalna botten och ställ i frysen minst 4 timmar. Pudra glassen med kakao och servera.

Kommentera