4 port.
2 schalottenlökar
2 msk olivolja
3 dl arborioris
1 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
1 stor tärnad röd paprika
1 pesto tomat
400 g kycklingfile
2 msk smör
2 dl färsk riven parmesan
Gör så här.
Skala & finhacka schalottenlöken, låt den sakta fräsa i olivolja någon min.
Tillsätt riset & fräs ytterligare 2 min.
Häll över vinet & låt koka in lite.
Späd med buljong lite i taget, låt koka ca 15 min. rör om ofta & späd med ytterligare buljong.
När 5 min. av koktiden återstår tillsätt den tärnade paprikan & rör ner peston.
Skär kycklingfilerna i tunna skivor & stek hastigt i smör krydda med grillkrydda.
Toppa risotton med grovriven parmesan & serva kyckling , valfri sås till går även bra utan sås & en grönsallad.
Tryck ner risotton i små skålar & stjälp försiktigt upp på tallrikarna - tjipp tjopp så har du skapat en vacker kulle.
Smaklig måltid :)

Kommentera