4 portioner Ugn 225 grader
1 sats pajdeg, grundrecept
Fyllning
250 g kassler
8 röda cocktailtomater
6 salladslökar
3 msk finhakad persilja
Äggstanning
3 ägg
2 dl kesella
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl västerbottenost
4 msk färsk riven peparot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här: Gör degen låt vila en stund. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24cm i diam. Nagga pajskallet lätt. Förgrädda mitt i ugnen ca. 10 min.
Fyllning: Putsa & tärna kasslern. Halvera tomaterna. Ansa & strimla salladslökarna, fräs löken blank & smidig i smör utan att den får färg tilsätt persiljan.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, kesella, grädde, ost, pepparrot, salt & peppar.
fördela kassler, tomater & löken i pajskalet.
Häll över äggstaningen, peta med en gaffel så den rinner ner ordenligt.
Grädda mitt i ugnen ca. 40 min eller tills den stannat.
Garnera gärna med lite kryddgrönt.
Hoppas det smakar :)

Kommentera