4 port. Ugn 225 grader
4portionsbitar laxfile a 125 g
1 tsk salt
2 krm peppar
100 g parmesanost
50 g fäskost t ex. Philadelfia
1/2 krm paprikapullver
Grönsaker:
1 kg små potatisar
400 g morötter
1 stor gul paprika
1 stor röd paprika
2 rödlökar
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gremolata:
1 citron
2 vitlöksklyftor'
1 dl finhackad persilja
Vitvinssås:
4 dl vatten
3 msk grönsaksfond eller 1 tärning grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
2 krm salt
1 krm peppar
Garnering 150 g oskalade räkor.
Gör så här:
Skala & tärna potatisen i lete större bitar, skiva moröterna i lagom tunna skivor,
Ansa paprikorna & tärna skala & klyfta lökarna, blanda grönsakerna i en ungsfast form ringla över oljan slta & peppra. Stek i ugnen tills potatisen nästan är mjuk ca 20 min.
Lägg fisken på ett stort ugnssäkert fat salta & peppra, blanda parmesanost & färskost bred det över fisken pudra över paprikapulvret.
Lägg grönsaksröran runt om in i ugnen ca.20 min.
Garnera med dom skalade räkorna när du tagit ut fatet ur ugnen
Gremolata:
Riv citronskalet grovt skala & finhacka vitlöken, blanda citonskal, vitlök & persilja & strö över grönsakerna vid servering.
Vitvinssås: Vispa ihop alla ingridienserna & koka upp under omrörning, låt såsen därefter sjuda ca.5 min under omröring, salta & peppra.
Hoppas det ska smaka :)

1 kommentarer
kerstin
15 Mar 2014 02:36
jättegott! Grabbarna gillade det skarpt, Jonathan åt inte grönsakerna, men det gör han aldrig... Jag försökte skippa att göra sås, men Janne slog bakut, och de var båda överens om att det inte varit lika bra utan sås...
Jag blandade persiljan med citronjuice istället och blandade det joxet med grönsakerna så det fick vara i ugnen när laxen var med.
Vi ska absolut göra den igen!
Kommentera