4 portioner
Ingredienser
- 500 g räkor med skal
- 1 dl majonnäs, helst hemgjord
- 1 dl crème fraiche
- 1/2 knippe dill
- 1 citron
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- eventuellt 1/2 tsk cognac
- 1 krm salladskrydda
- 1/2 kryddmått citronpeppar
- Till servering:
- rostat bröd
- 1 citron
- 1 dillvippa
- Löjrom
Gör så här
- Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt.
- Lägg dem i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche.
- Hacka dillen fint, men spara lite till dekoration. Riv lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft. Tillsätt dill, citron och smaksätt med salt och peppar, samt eventuellt lite cognac.
- Servera på rostat bröd (godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) eller i bakad potatis, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron.