4 portioner
Ingredienser
  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl majonnäs, helst hemgjord
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 knippe dill
  • 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • eventuellt 1/2 tsk cognac
  • 1 krm salladskrydda
  • 1/2 kryddmått citronpeppar
  • Till servering:
  • rostat bröd 
  • 1 citron
  • 1 dillvippa
  • Löjrom
     
Gör så här
  1. Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt.
  2. Lägg dem i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche.
  3. Hacka dillen fint, men spara lite till dekoration. Riv lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft. Tillsätt dill, citron och smaksätt med salt och peppar, samt eventuellt lite cognac.
  4. Servera på rostat bröd (godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) eller i bakad potatis, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron.

Kommentera

Publiceras ej