Ingredienser för 4 portioner

12 skivor formfranska

Laxfyllning:

100 g kallrökt lax
1 kokt ägg
100 gram färskost
2 msk hackad dill
3 msk Kalles Kaviar
3 msk finriven pepparrot
Salt och peppar

Räkfyllning:

1 burk räkor i lake 350 gram (varav 170 g räkor)
1 dl kvarg
1-2 msk chiliflakes

Topping:

100 färskost
1 dl kvarg
1 dl yoghurt 10 %
2 dl crème fraiche

Garnering:

4-6 skivor kallrökt lax
8 gröna sparris
12 handskalade räkor
2 kokta ägg
Cirka 1 dl böngroddar/skott
4 msk röd stenbitsrom från Abba
4 msk finriven pepparrot

Gör så här:
1. Laxfyllning: Skär laxen i små bitar. Skala ägget och hacka det i småbitar. Blanda ihop med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar

2. Räkfyllning: Låt räkorna rinna av ordentligt och hacka dem grovt. Blanda ihop med resterande ingredienser och salta och peppra.

3. Topping: Blanda ihop alla ingredienserna och salta och peppra.

4. Stansa ut rundlar av brödet så nära kanterna som möjligt med hjälp ett glas.

5. Fördela fyllningarna på vardera fyra rundlar och lägg ihop dem till fyra bakelser. Bre toppingen ovanpå och runtom bakelserna. Garnera med sparris på varje bakelse och toppa med laxskivor, räkor, ägghalvor, böngroddar, rom och finriven pepparrot.

 Smaklig måltid!

 

Kommentera

Publiceras ej