4 port
800 g potatis, mjölig sort
1 skivad tomat
2 dl grädde
1 dl riven ost valfritt jag använde Tex mex ost
Köttfärssås
1 hackad gul lök
500 g köttfärs
1 msk olja
2 tsk salt
2 krm vitlökspeppar
1 tärnad aubergine
1 tsk torkad basilika
400–500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Garnering & servering
ev färsk basilika
grönsallad
Ugn 200°
Gör så här:
1. Köttfärssås: Bryn lök och köttfärs i olja i en stor stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp.
2. Skala och skiva potatisen tunt. Skiva tomaten. Varva potatis och köttfärssås i en smord, ugnssäker form. Häll över grädde. Lägg tomatskivorna som en sträng mitt i och strö riven ost över hela ytan.
3. Stek i ugnen ca 1 tim och servera med sallad.
Tips!
* All slags grädde fungerar i recepten. Fetthalten avgör du själv, men vispgrädde blir godast.
* Med köttfärs menar vi nötfärs men denna kan bytas mot lammfärs, viltfärs, kycklingfärs eller quorn.

Kommentera