Botten:

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • ¾ dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Smörkräm:

  • 150 gram smör
  • 2½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 5 msk jordgubbsylt
Garnering:
       5 dl vispgrädde
       4 st dajm
  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver och vänd ner blandningen i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm. 
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  6. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  7. Smörkräm: Rör smör och florsocker poröst till fyllningen.
  8. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggulan och jordgubbssylten.
  9. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
  10. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan du skär upp 4 cm tjocka skivor, lägg på ett fat och garnera med vispade grädden som blandas med fin krossad dajm.