Botten:
- 3 ägg
- 1½ dl socker
- ¾ dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Smörkräm:
- 150 gram smör
- 2½ dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 5 msk jordgubbsylt
Garnering:
5 dl vispgrädde
4 st dajm
- Sätt ugnen på 250°C.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver och vänd ner blandningen i äggsmeten.
- Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
- Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
- Smörkräm: Rör smör och florsocker poröst till fyllningen.
- Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggulan och jordgubbssylten.
- Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.
- Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan du skär upp 4 cm tjocka skivor, lägg på ett fat och garnera med vispade grädden som blandas med fin krossad dajm.
Kommentera