gryta

1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
1 st Röd paprika
1 st Gul paprika
5 dl Passerade tomater
1/2 st Fiskbuljongtärning
100 g Sockerärtor
1 1/2 dl Lätt creme fraiche
500 g Torskfile
150 g Skalade räkor
1 krm Cayennepeppar
1 krm Salt
 

gryta

1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
1 st Röd paprika
1 st Gul paprika
5 dl Passerade tomater
1/2 st Fiskbuljongtärning
100 g Sockerärtor
1 1/2 dl Lätt creme fraiche
500 g Torskfile
150 g Skalade räkor
1 krm Cayennepeppar
1 krm Salt

Fantastiskt god fiskgryta med saffranssmak! Torsken går att variera med lax eller både och det hade jag !

Gör så här

  1. Hacka löken och stek den mjuk i oljan. Pressa i vitlök och stek en minut till. Tillsätt paprika, passerade tomater, buljong. Låt koka 5 minuter.

  2. Tillsätt sockerärter, grädde, saffran och fisk. Salta och peppra. Koka 5 minuter. Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt. Servera med antingen bulgur eller ett gott bröd och lite dill.