gryta |
||
1 | st | Gullök |
2 | st | Vitlöksklyftor |
1 | msk | Olivolja |
1 | st | Röd paprika |
1 | st | Gul paprika |
5 | dl | Passerade tomater |
1/2 | st | Fiskbuljongtärning |
100 | g | Sockerärtor |
1 1/2 | dl | Lätt creme fraiche |
500 | g | Torskfile |
150 | g | Skalade räkor |
1 | krm | Cayennepeppar |
1 | krm | Salt |
gryta |
||
1 | st | Gullök |
2 | st | Vitlöksklyftor |
1 | msk | Olivolja |
1 | st | Röd paprika |
1 | st | Gul paprika |
5 | dl | Passerade tomater |
1/2 | st | Fiskbuljongtärning |
100 | g | Sockerärtor |
1 1/2 | dl | Lätt creme fraiche |
500 | g | Torskfile |
150 | g | Skalade räkor |
1 | krm | Cayennepeppar |
1 | krm | Salt |
Fantastiskt god fiskgryta med saffranssmak! Torsken går att variera med lax eller både och det hade jag !
Gör så här
-
Hacka löken och stek den mjuk i oljan. Pressa i vitlök och stek en minut till. Tillsätt paprika, passerade tomater, buljong. Låt koka 5 minuter.
-
Tillsätt sockerärter, grädde, saffran och fisk. Salta och peppra. Koka 5 minuter. Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt. Servera med antingen bulgur eller ett gott bröd och lite dill.
Kommentera