4 port

7 dl pasta penne

1 gul lök
4 klyftor vitlök
1 burk champinjoner
140 g bacon
2 burkar krossade tomater
1½-2 msk honung
1-1½ dl vitt vin
salt
svartpeppar
chiliflakes
persilja
(kryddor efter smak, men tänk på att baconet är salt, chiliflakes kan bytas ut mot ½ röd chilipeppar)

Börja med såsen:
Fräs gul och vit lök tillsammans med champinjoner och bacon, då behövs inget extra fett för stekning. Tillsätt tomater, honung och vitt vin. Krydda och låt reducera ihop till en krämig sås. 

Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Koka lite mindre än al dente, då såsen är varm!

Häll allt i en uppvärmd vacker form, blanda ihop och servera med lite extra persilja ovanpå!
 

2 kommentarer

Rebecca

24 Jan 2017 13:19

mums vad gott!

Anne Lindström

01 Feb 2017 18:18

En enkel men god rätt, inspirerad från två av våra utlandsresor! Första gången åt vi det på Gran Canaria och andra gången på Kap Verde! Starkt och smakrikt!

Kommentera

Publiceras ej